GearHeads Corner
January 17, 2021, 01:23:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: New Version - 4.95 install  (Read 3863 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ArtF
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5679



View Profile
« on: January 21, 2014, 10:06:10 AM »

Hello All:

    Install version 4.95 is online. A prelimina ry video for it is online at http://www.youtube.com/watch?v=pVmEz4dgowQ
This versio0n includes ratio'ing tools and AutoTrain to generate automatic ally full gear trains and features that allow you to
stretch gears to fit other shafts. A second video is in productio n but may not be online till tomorrow.

Thx
Art
Logged
John S
Sr. Member
****
Posts: 323


Nottingham, England


View Profile
« Reply #1 on: January 21, 2014, 11:11:33 AM »

Thanks Art, do appreciat e that.
Logged

John S.
Nottingha m, England
John T
Hero Member
*****
Posts: 568



View Profile WWW
« Reply #2 on: January 21, 2014, 07:30:31 PM »

Hi Art,
Great video I really enjoyed the explanati on of how it all works.  Just a little question doesn't a 30 tooth escape wheel with a one second pendulum turn once per minute?

John
Logged

1% inspirati on 99% try, try again
Ya-Nvr-No
Full Member
***
Posts: 222


View Profile
« Reply #3 on: January 21, 2014, 08:36:40 PM »

Some kind of issue with the floating and docking

and the shaft to shaft button pressed gives an error


* floatingIssue.JPG (54.47 KB, 738x377 - viewed 304 times.)

* floatingIssue2.JPG (45.28 KB, 828x307 - viewed 311 times.)

* shafttoshaft_issue.JPG (26.27 KB, 339x280 - viewed 322 times.)
« Last Edit: January 21, 2014, 08:47:46 PM by Ya-Nvr-No » Logged
ArtF
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5679



View Profile
« Reply #4 on: January 21, 2014, 09:13:57 PM »

John:

   Smiley, Good..you r watching me closely. Your quite right, A seconds pendulum ( about 39 inches) takes 2 seconds for its period.
( 1 second each way), so the 30 tooth takes 30 full cycles for 1 minute and one rotation . A 1 second period pendulum would be
2 rotations of the ratchet for each minute or 1 tooth per second. I had in my mind a 1 second period. Sorry for any confusion,
Ill clear that up in the video completio n.


Ya:  Sorry for that error, I havent had it as yet, but Ill add some safeties in there. Its young and sensitive to how its used,
  I imagine Ill just have to add some safeties when I fiond what type of combinati ons create the error.  As to the docking, Ill
list it for investiga tion, I never undock so I havent as yet discovere d its limits.

Thx
ARt
 
Logged
Steve West
Newbie
*
Posts: 13


View Profile
« Reply #5 on: January 22, 2014, 05:02:17 AM »

Hi,
i am getting a problem with the latest version where if i open a project file it adds it to
the project i have on screen instead of swapping it...if you get what i mean. i have to close
the program and start again.

On the subject of docking the propertie s windows, i am mainly using a wide screen laptop so
I much prefer docking it to the side, but when i do this the columns could do with changing
to one above the other instead of side by side, and maybe need a scroll bar.
Or would it be possible to add the propertie s tabs to the project/tools window.

All looking good with each new release,
I could do with the "reverse direction on shaft" for bevels option when you get a chance  Smiley

Cheers, steve.

Logged
ArtF
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5679



View Profile
« Reply #6 on: January 22, 2014, 09:21:14 AM »

Hi Steve:

 Thx, Ill add those to my list. Ill make sure the bevels can be reversed as well.

  The docking behaviour is hard to manage in that framework, dialogs that reformat are time
consuming to do so I havent attacked them as yet, but will soon.
 
Art
Logged
Steve West
Newbie
*
Posts: 13


View Profile
« Reply #7 on: January 23, 2014, 04:09:07 AM »

Thanks Art,
now having new problem, I think probably due to me doing thinks wrong,
after creating a train of gears I realised I had a link in the wrong place,
so i deleted the shaft hoping to then create a new shaft in the right place.
 the old shaft is deleted, but the gears that were connected to it disappear
from the project tree, but stay visible on screen, but are unelectab le, so there
is no way to reconnect them. or remove them.

sorry about all the puppies !
steve

edit:
Managed to remove the gears from the screen, switching to "sort by type" view
in project tree and they still appear, tried to relink them but it all went a bit crazy.
« Last Edit: January 23, 2014, 05:06:43 AM by Steve West » Logged
ArtF
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5679



View Profile
« Reply #8 on: January 23, 2014, 08:43:02 AM »

Steve:

   thx, Ill add to my list a check on shafts, generally a shaft should never be deleted unless it has nothing on it, so Ill code up some way to double check
or fix a database that is screwy... .

Art
Logged
ArtF
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5679



View Profile
« Reply #9 on: January 23, 2014, 10:19:49 AM »

Steve:

   Found the issue, Ill soon release a fix that helps track the objects better. Ill also add a "Add Shaft" button so if you
delete a shaft you can add another one to relink things to..

 Thx for the bug, Ill spare that puppy..

Art
Logged
ftkalcevic
Newbie
*
Posts: 22


View Profile
« Reply #10 on: January 24, 2014, 08:42:22 PM »

I clicked on the AutoTrain button, and it said it needed to do some calculati ons and would be back in a minute.  I just got an error box saying...

c:\Program Files\Gearotic Motion Release\gprimes3.bin was not found.

The Gear Train Calculato r then never shows any gear combinati ons.
Logged
ftkalcevic
Newbie
*
Posts: 22


View Profile
« Reply #11 on: January 24, 2014, 08:47:14 PM »

I clicked on the AutoTrain button, and it said it needed to do some calculati ons and would be back in a minute.  I just got an error box saying...

c:\Program Files\Gearotic Motion Release\gprimes3.bin was not found.

The Gear Train Calculato r then never shows any gear combinati ons.

Turns out it was a permissio ns problem.  GT tries to write to "c:\Program Files\Gearotic Motion Release\" but can't.  I need to run it as administr ator
Logged
ArtF
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5679



View Profile
« Reply #12 on: January 24, 2014, 10:37:05 PM »

Hi:

  Ahh, right. The default install location is no longer Program files, unless you redirect it I think it goes to C:\Gearotic Motion\ which should allow the files.

That particula r security issue is one of the dumber things they ever did...

Art
Logged
Mooselake
Hero Member
*****
Posts: 638



View Profile
« Reply #13 on: January 26, 2014, 07:02:20 PM »

What happens if you find Gearotic Motion Release in the file manager, right click on it, select Propertie s, then the security tab, and add Full Control permissio ns for your user account?  It'll take administr ator permissio ns to do it, of course.

IIRC everythin g in the Program Files directory creates a shadow file when changed; I think this was a consequen ce of a compatibi lity thing for .ini files, but it's been a while since I've looked at it.  Not sure if that would cause a problem.

Kirk
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!